Politika privatnosti

Zadnji put ažurirana 1. siječnja 2021.

Opći uvjeti internetske stranice codizajn.com u FIT BIZ, obrt za usluge, vl. Ivica Fridrih sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom obavijesti o privatnosti ili našim postupcima u vezi s vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas na info@codizajn.com.

Kada posjetite našu web stranicu http://codizajn.com i općenito, koristite bilo koju od naših usluga („Usluge, koje uključuju web stranicu), cijenimo što nam vjerujete svojim osobnim podacima. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovoj obavijesti o privatnosti nastojimo vam na najjasniji mogući način objasniti koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Nadamo se da ćete uzeti malo vremena da ga pažljivo pročitate. Ako postoje neki uvjeti u ovoj obavijesti o privatnosti s kojima se ne slažete, molimo vas da odmah prekinete upotrebu naših usluga.

Ova se obavijest o privatnosti odnosi na sve podatke prikupljene putem naših usluga (koje, kao što je gore opisano, uključuje i našu web stranicu), kao i na sve povezane usluge, prodaju, marketing ili događaje.

Molimo pažljivo pročitajte ovu obavijest o privatnosti jer će vam pomoći da razumijete što radimo s podacima koje prikupljamo.

1. Koje informacije prikupljamo?

Osobni podaci koje nam otkrivate

Ukratko: prikupljamo osobne podatke koje nam pružate.

Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno pružate kada izrazite interes za dobivanje podataka o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na web stranici ili na drugi način kada nas kontaktirate.

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i web stranicom, odabirom koji donosite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:

  • Osobne podatke koje ste dali. Prikupljamo imena; brojeve telefona; email adrese; i druge slične informacije.

Svi osobni podaci koje nam pružate moraju biti istiniti, cjeloviti i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Podaci se automatski prikupljaju

Ukratko: Neke se informacije – poput adrese internetskog protokola (IP) i / ili značajke preglednika i uređaja – automatski prikupljaju kada posjetite našu web stranicu.

Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili se krećete web stranicom. Ovi podaci ne otkrivaju vaš određeni identitet (poput vašeg imena ili podataka o kontaktu), ali mogu uključivati podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, značajke preglednika i uređaja, operativni sustav, jezične postavke, URL-ovi koji se upućuju, naziv uređaja, država, mjesto , informacije o tome kako i kada koristite našu web stranicu i ostale tehničke informacije. Ti su podaci prvenstveno potrebni za održavanje sigurnosti i rada naše web stranice te za našu internu analitiku i izvještavanje.

Kao i mnoge tvrtke, i mi prikupljamo informacije putem kolačića i sličnih tehnologija. O tome možete saznati više u našoj Obavijesti o kolačićima: https://codizajn.com/kolacici.

Podaci koje prikupljamo uključuju:

  • Podaci upotrebe. Podaci zapisnika i korištenja povezani su sa uslugom, dijagnostikom, korištenjem i podacima o izvedbi koje naši poslužitelji automatski prikupljaju kada pristupite ili koristite našu web stranicu i koje bilježimo u datoteke dnevnika. Ovisno o načinu na koji komunicirate s nama, ovi podaci dnevnika mogu sadržavati vašu IP adresu, podatke o uređaju, vrstu i postavke preglednika i podatke o vašoj aktivnosti na web mjestu (kao što su datumski / vremenski žigovi povezani s vašom uporabom, pregledane stranice i datoteke, pretraživanja i druge radnje koje poduzimate, poput značajki koje upotrebljavate), informacije o događajima uređaja (poput aktivnosti sustava, izvješća o pogreškama (ponekad zvane “odlagališta rušenja”) i hardverske postavke).
  • Podaci o uređaju. Prikupljamo podatke o uređaju kao što su podaci o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugom uređaju koji koristite za pristup web mjestu. Ovisno o korištenom uređaju, podaci ovog uređaja mogu sadržavati informacije kao što su vaša IP adresa (ili proxy poslužitelj), identifikacijski brojevi uređaja i aplikacija, mjesto, vrsta preglednika, model hardvera Davatelj internetskih usluga i / ili mobilni operater, operativni sustav i konfiguracija sustava informacija.
  • Podaci o lokaciji. Prikupljamo podatke o lokaciji, kao što su podaci o lokaciji vašeg uređaja, koji mogu biti precizni ili neprecizni. Koliko podataka prikupljamo ovisi o vrsti i postavkama uređaja koji koristite za pristup web mjestu. Na primjer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje podataka o geolokaciji koji nam govore vaše trenutno mjesto (na temelju vaše IP adrese). Možete onemogućiti da nam dopuštamo prikupljanje tih podataka odbijanjem pristupa informacijama ili onemogućavanjem vaše postavke lokacije na uređaju. Međutim, imajte na umu da ako odlučite odjaviti se, možda nećete moći koristiti određene aspekte u

2. Kako koristimo Vaše informacije?

Ukratko: Vaše podatke obrađujemo u svrhe zasnovane na legitimnim poslovnim interesima, ispunjavanju našeg ugovora s vama, poštivanju naših zakonskih obveza i / ili vašem pristanku. 

Osobne podatke prikupljene putem naše web stranice koristimo u razne poslovne svrhe opisane u nastavku. U te svrhe obrađujemo vaše osobne podatke oslanjajući se na naše legitimne poslovne interese, kako bismo s vama sklopili ili izvršili ugovor, uz vaš pristanak i / ili radi poštivanja naših zakonskih obveza. Uz svaku dolje navedenu svrhu naznačujemo određene razloge obrade na koje se oslanjamo.

Koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo za:

  • Pružanje i olakšanje pružanja usluga korisniku. Vaše podatke možemo koristiti za pružanje tražene usluge.
  • Odgovaranje na upite korisnika / korisničku podršku. Vaše podatke možemo koristiti za odgovaranje na vaše upite i rješavanje svih potencijalnih problema koje biste mogli imati kod upotrebe naših usluga.
  • Da vam pošaljemo marketinške i promotivne komunikacije. Mi i / ili naši nezavisni marketinški partneri možemo koristiti osobne podatke koje nam šaljete u svoje marketinške svrhe, ako je to u skladu s vašim marketinškim preferencijama. Na primjer, kada izražavate interes za dobivanjem podataka o nama ili našoj web stranici, pretplaćujete se na marketing ili nas kontaktirate na neki drugi način, prikupit ćemo osobne podatke od vas. U bilo kojem trenutku možete isključiti našu marketinšku e-poštu (pogledajte „KOJA SU MOJA PRAVA NA PRIVATNOST“ u nastavku).
  • Isporučite ciljano oglašavanje. Vaše podatke možemo koristiti za razvoj i prikaz personaliziranog sadržaja i oglašavanja (i suradnje s trećim stranama koje to čine) prilagođene vašim interesima i / ili lokaciji i za mjerenje njegove učinkovitosti. Za više informacija pogledajte našu Obavijest o kolačićima: https://codizajn.com/kolacici.

3. Hoće li Vaše informacije biti dijeljenje s nekime?

Ukratko: Informacije dijelimo samo uz vaš pristanak, radi poštivanja zakona, pružanja usluga, zaštite vaših prava ili ispunjavanja poslovnih obveza.

Vaše podatke koje posjedujemo možemo obrađivati ili dijeliti na temelju sljedeće pravne osnove:

Pristanak: Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali poseban pristanak za korištenje vaših osobnih podataka u određenu svrhu.

Legitimni interesi: Vaše podatke možemo obrađivati kada je to opravdano potrebno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.

Izvršenje ugovora: Ako smo s vama sklopili ugovor, možemo obrađivati vaše osobne podatke kako bismo ispunili uvjete našeg ugovora.

  • Pravne obveze: Vaše podatke možemo otkriti tamo gdje to zakonski moramo učiniti kako bismo se pridržavali mjerodavnog zakona, vladinih zahtjeva, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, kao što je odgovor na sudski nalog ili poziv na sud (uključujući i odgovor javnim vlastima radi ispunjavanja zahtjeva nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona).
  • Vitalni interesi: Vaše podatke možemo otkriti tamo gdje smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s potencijalnim kršenjem naših pravila, sumnjom na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim radnjama ili kao dokaz. u parnici u koju smo uključeni.
  • Poslovni prijenosi. Možemo podijeliti ili prenijeti vaše podatke u vezi ili tijekom pregovora o bilo kojem spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.

4. Koristimo li kolačiće i ostale tehnologije praćenja?

Ukratko: Za prikupljanje i pohranu vaših podataka možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja.

Za pristup informacijama ili njihovo pohranjivanje možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (poput piksela). Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Obavijesti o kolačićima: https://codizajn.com/kolacici.

5. Koliko dugo čuvamo Vaše informacije?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako zakon ne zahtijeva drugačije.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je to potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako dulji rok čuvanja nije potreban ili dopušten zakonom (poput poreza, računovodstva ili drugih zakonskih zahtjeva). Nijedna svrha ove obavijesti neće zahtijevati da vaše osobne podatke čuvamo dulje od 90 dana.

Kad nemamo kontinuiranu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisat ćemo ili anonimizirati takve podatke, ili ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosne kopije), tada ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirajti ih od daljnje obrade dok brisanje nije moguće.

6. Kako pazimo na sigurnost Vaših podataka?

Ukratko: Cilj nam je zaštititi vaše osobne podatke sustavom organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

Proveli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere namijenjene zaštiti sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, usprkos našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem Interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti zajamčena kao 100% sigurna, pa ne možemo obećati niti jamčiti da hakeri, cyber kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće biti u mogućnosti poraziti našu sigurnost i nepropisno prikupljati, pristupati, krasti ili mijenjati vaše podatke. Iako ćemo se potruditi zaštititi vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naše web stranice na vaš je rizik. Web stranici biste trebali pristupiti samo u sigurnom okruženju.

7. Koja su moja prava na privatnosti?

Ukratko: u nekim regijama, poput Europskog gospodarskog prostora, imate prava koja vam omogućuju veći pristup i nadzor vaših osobnih podataka. Svoj račun možete pregledati, promijeniti ili ukinuti u bilo kojem trenutku.

U nekim regijama (poput Europskog gospodarskog prostora) imate određena prava prema važećim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo (i) zatražiti pristup i dobiti kopiju svojih osobnih podataka, (ii) zatražiti ispravak ili brisanje; (iii) ograničiti obradu vaših osobnih podataka; i (iv) ako je primjenjivo, na prijenos podataka. U određenim okolnostima možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka. Da biste podnijeli takav zahtjev, upotrijebite dolje navedene kontakt podatke. Razmotrit ćemo i postupiti po svakom zahtjevu u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.

Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Međutim, imajte na umu da ovo neće utjecati na zakonitost obrade prije njenog povlačenja, niti će utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonite razloge obrade koji nisu pristanak.

Ako ste stanovnik Europskog gospodarskog prostora i vjerujete da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo podnijeti žalbu lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ako imate prebivalište u Švicarskoj, podaci za kontakt s tijelima za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.

Kolačići i slične tehnologije: Većina web preglednika prema zadanim je postavkama prihvaća kolačiće. Ako želite, obično možete postaviti da vaš preglednik uklanja kolačiće i odbija kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naše web stranice. Da biste isključili oglašavanje na temelju interesa oglašivača na našoj web stranici, posjetite http://www.aboutads.info/choices/. Dodatne informacije potražite u našoj Obavijesti o kolačićima: https://codizajn.com/kolacici.

8. Kontrole značajka koje se ne smiju pratiti

Većina web preglednika i neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku Ne-prati („DNT“) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoje sklonosti privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima internetskog pregledavanja ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije finaliziran jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i provedbu DNT signala. Kao takvi, trenutno ne reagiramo na signale DNT preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira vaš odabir da se ne prati putem interneta. Ako se usvoji standard za internetsko praćenje kojeg se moramo pridržavati u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.

9. Ažuriramo li ova pravila?     

Ukratko: Da, ažurirat ćemo ovu obavijest po potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima.

Povremeno možemo ažurirati ovu obavijest o privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim datumomna početku, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako napravimo značajne promjene u ovoj obavijesti o privatnosti, možemo vas obavijestiti ili vidljivim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Preporučujemo vam da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

10. Kako nas možete kontaktirati o politici privatnosti?

Ako imate pitanja ili komentare u vezi s ovom obavijesti, možete nam poslati e-poštu na info@codizajn.com

11. Kako možete pregledati, ažurirati ili obrisati podatke koje sakupljamo o Vama?     

Na temelju važećih zakona vaše zemlje, u određenim okolnostima možete imati pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti ih ili izbrisati. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje svojih osobnih podataka, posjetite: info@codizajn.com. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana.