Zašto je online prisutnost danas ključna u poslovanju svake tvrtke?

Online prisutnost

Svijet se brzo mijenja, konkurencija sve više raste i više jednostavno nije dovoljno imati dobar proizvod ili nuditi dobru uslugu. S porastom tehnologije, postalo je ključno biti prisutan na internetu. Online prisutnost podrazumjeva osobnu web stranicu i stranice na društvenim mrežama – a najbolje je imati i jedno i drugo.

Čak i ako ne mislite svoje proizvode nuditi putem interneta, vaši vas klijenti očekuju vidjeti online. Ako vas ne uspiju pronaći, izgubit ćete priliku da povećate broj svojih klijenata/kupaca i raširite riječ o onome što radite. 

O ovoj temi se može puno pričati, a danas ćemo istaknuti samo ključne stavke koje ističu važnost online prisutnosti, a zatim ćemo vam dati i nekoliko savjeta o tome kako biti online prisutan – jer imati stranicu i/ili društvene mreže nekad nije dovoljno!.

1. Olakšava kupcima da vas pronađu 

Danas, kada osoba želi pronaći više informacija o tvrtki, najvjerojatnije će ju tražiti online. Bilo da specifično traže vašu tvrtku, ili žele pronaći dobru tvrtku koja nudi proizvode ili usluge koje vi nudite, online prisutnost će povećati vašu konkurentnost. Potencijalni kupci neće se morati previše potruditi da vas pronađu, kao što ne bi ni trebali – jednostavno pretraživanje Googlea će im pružiti sve informacije koje traže. 

2. Jednostavnije ćete prikazati svoje proizvode i/ili usluge

Zahvaljujući internetu, postoji jako puno platformi pomoću kojih možete prikazati svoju ponudu! Uz to, možete prikazati i recenzije kupaca, nove proizvode i sve čime se bavite! U samo nekoliko klikova, svojim ćete kupcima omogućiti da vide čime se bavite i time ćete izgraditi povjerenje. Online prisutnost je dodatak vašem brendu koji vam pomaže i nakon radnog vremena! Vaši kupci mogu vas potražiti u bilo koje doba dana.

3. Jednostavnije ćete izgraditi veze s (potencijalnim) kupcima

Društvene se mreže dosta fokusiraju na izgradnju veza! Ovo se odnosi i na individualce, ali i na tvrtke. Zahvaljujući društvenim mrežama vaš brend dobiva glas – vašom se tvrtkom možete približiti ljudima, činiti se manje hladnima i prisnijima. Također vam pruža i mogućnost da upoznate svoje kupce. 

4. Jednostavnije ćete oglasiti svoj brend

Web stranice i društvene mreže su odlične za marketing, a same po sebi su puno jeftinije nego klasični letci, plakati i drugi materijali koji zahtijevaju puno više uloženog vremena, truda i novca. U nekoliko klikova možete podijeliti što god želite, ciljati željenu publiku i pratiti kako potencijalni klijenti reagiraju na vaše objave. 

Uz sve to, objave na web stranicama i društvenim mrežama je toliko lagano podijeliti da će, ukoliko im se vaša ponuda sviđa, kupci vrlo lagano podijeliti više o vama i svojim prijateljima! 

Jasno nam je zašto biti online prisutan. Ali, kako to uspješno činiti? 

Čak i kada imate Facebook stranicu, Instagram profil, LinkedIn, a možda i web stranicu, to nekad nije dovoljno. Vaše objave trebaju biti zanimljive i privlačne svima koji vas prate te biste trebali biti i ažurni. Dakle, imati Facebook ili Instagram koji ima svega 2 ili 3 objave, ili je zadnja objava iz 2018. nije dovoljno. 

Što predlažemo? 

  1. Budite ažurni. Informirajte svoje klijente o novim ponudama, događajima i uspjesima koje ste postigli! 
  2. Potrudite se da objave budu vizualno privlačne. Zastarjele su objave gotovo jednako loše kao i njihov nedostatak. Naravno, nismo svi grafički dizajneri, ali potrudite se da vam objave budu barem pregledne, jasne i da se boje slažu.
  3. Obavezno napravite web stranicu. Iako se čini da je lakše napraviti Facebook ili Instagram profil, web stranica dat će vašoj tvrtki veći kredibilitet i ne zahtijeva od vas da ju konstantno ažurirate. Ona će na najlakši i sažet način prikazati vas, vaše usluge i proizvode, a ako si želite olakšati poslovanje, možete ju koristiti i kao prodajni kanal! 

Pročitajte više o ovoj temi: 6 razloga zbog kojih svaki posao treba imati profesionalnu web stranicu

Istaknute novosti